You are here
Home > Košarka > Nije lako biti zamena najboljem centru na svetu – Nikoli Jokiću

Nije lako biti zamena najboljem centru na svetu – Nikoli Jokiću

Nije lako biti zamena najboljem centru na svetu - Nikoli Jokiću

Posle početnog poraza od Golden Stejta (105:107), Denver se poigravao sa Portlandom (126:95). Naravno, u centralnoj ulozi je bio Nikola Jokić koji se približio tribl-dablu (12 poena, 11 skokova, 8 asistencija) za tek 25 minuta. Nije bilo potrebno da trener Majk Meloun više zamara svoju prvu zvezdu, a i želeo je da vidi kako i koliko može Ajzeja Hartenštajn da „dublira“ srpskog reprezentativca.

Gledano kroz brojke, mladi centar nije bi loš. Naprotiv. Upisao je 9 poena, 2 skoka, 3 assitencije za 14 minuta. Sličan učinak, ali za samo 9 minuta, upisao je protiv Golden Stejta: 9 poena, 4 skoka.

Meloun čak dodaje da je njegova igra bila privlačnija od „suve“ statistike.

Sviđaju nam se njegove atletske i košarkaške sposobnosti. Dobr je bio sada, imao je neke sjajne poteze i pasove. Ali, morate da shvatite da nije lako biti zamena Nikoli Jokiću, najboljem centru na svetu. Ponekad Mejsunu Plamliju (doskorašnjem članu Denvera) nije bilo lako, a neće biti lako ni Hartenštajnu, Džamajklu (Grinu) ili (Polu) Milsapu. Ali Ajzeja do sada radi sjajan posao„, pohvalio je trener Meloun Hartenštajna koji je nedavno stigao u Nagetse potpisavši dvogodišnji ugovor vredan 3.383.360 dolara.

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top