You are here
Home > Košarka > Vujošević: Bojim se da srpska košarka ne krene stopama fudbala

Vujošević: Bojim se da srpska košarka ne krene stopama fudbala

Vujošević: Bojim se da srpska košarka ne krene stopama fudbala

Kuda ide srpska košarka? Pitanje koje se sve češće postavlja u poslednje vreme, posle prave „poplave“ igrača iz inostranstva u dva naša najveća kluba, kao i loših rezultata reprezentacije u evro kvalifikacijama.

Čuveni stručnjak Duško Vujošević, nekadašnji trofejni trener Partizana, rekao je u intervjuu za klupski tv kanal da ga brine situacija u domaćoj košarci.

Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daju razlog za zabrinutost. Plašim se da srpska košarka ne ide putem koji ide fudbal“, rekao je Vujošević.

On ističe da priče oko stranaca danas i u doba kada je on vodio Partizan u Evroligi ne mogu da se porede.

Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Lovernja, Bertansa, Daloa, Veselog i Vestermana sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpeli neredovno stizanje stidendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Naučili su srpski jezik, zavoleli klub, navijače… U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posledice“.

Vujošević kaže da je kao partizanovac spremniji da kritikuje crno-bele, a i da je upućeniji u prilike u Humskoj i istakao stvari koje ga zabrinjavaju.

I dalje se ne vidi organizacija igre na terenu, nju treba da vode plejmejkeri. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos veštinama Miška Ražnatovića, već u Megu pokazuje slavost kluba koji je nekada bio gigant. Činjenica da Partizan nije uspeo da realizuje njegov transfer je zaista zabrinjavajuća“, priznao je Duško Vujošević, koji trenutno vodi rumunski Kluž. 

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top