You are here
Home > Fudbal > RASIZAM? SAMO MI JE ZASMETALO ŠTO JE VIKNUO „NEGRO“ Demba Ba se pomirio sa sudijom Rumunom koji ga je vređao na rasnoj osnovi na utakmici Lige šampiona

RASIZAM? SAMO MI JE ZASMETALO ŠTO JE VIKNUO „NEGRO“ Demba Ba se pomirio sa sudijom Rumunom koji ga je vređao na rasnoj osnovi na utakmici Lige šampiona


Napadač Bašakšehira Demba Ba pozvao je rumunskog sudiju Sebastijana Kolteskua i njih dvojica su razrešili nesporazum nakon prošlonedeljne utakmice Lige šampiona koja je prekinuta zbog navodnog rasizma rumunskog arbitra.

Inicijativa da se dvojica aktera sastanu, potekla je od Dembinog zemljaka Usmana M’Diajea, koji je igrao u Rumuniji i koji je ubeđen da u ovoj zemlji nema rasizma.

– Veliki sam ljubitelj mira. I Koltesku i Demba su me nazvali pošto su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum. Znam kakvi su Rumuni, nikada tamo nisam imao problema s rasizmom rekao je N’Doje, a preneo rumunski novinar Emanuel Rošu.

Senegalac je dodao i da mu je Demba preneo kako nikada nije optužio Rumuna za rasizam, već samo da mu je zasmetalo to što je glasno uzviknuo reč „negro”.

Stvari su sad izglađene, a N’Doje od Rumuna očekuje nagradu u vidu porcije kačamaka koji je njihovo tradicionalno jelo.

VIDEO: Skandal na utakmici Lige šampiona PSŽ-Bašakšehir: Turci napustili teren

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top