You are here
Home > Košarka > U ovakvim mečevima se gubi NADA, ali smo izdržali

U ovakvim mečevima se gubi NADA, ali smo izdržali


Čini se da košarkaši Partizana ove sezone ne mogu da igraju bez drame, tako je bilo i u srpskom derbiju.

Poražena je Mega nakon pravog rolerkoster meča u kojem su gosti vodili i 19 razlike, ali su crno-beli na kraju slavili.

Za to je zaslužan Rašon Tomas sa blokadom u pretposlednjem i košem u poslednjem napadu meča, ali i Kodi Miler-Mekintajer koji je bio najbolji igrač Partizana i Novica Veličković – čovek od preokreta u poslednjem kvartalu.

Foto: ABA liga/KK Partizan NIS / Ustupljene fotografije

Novica Veličković

– Moramo da čestitamo Megi na vrhunskoj igri, pogotovo u prvom poluvremenu, gde smo davali poene u napadu, dok u odbrani nismo imali pravo oružje da zaustavimo njihovu igru. Imali smo problema sa kontranapadom, i njihovim skokom. U poluvremenu smo se dogovorili da održimo koncentraciju i ne gubimo nadu – rekao je Sašo Filipovski posle utakmice.

Crno-beli su u drugom poluvremenu ograničili rivala praktično na onoliko poena koliko je postigao samo u prvom kvartalu.

– U drugom poluvremenu smo primili 27 poena. Odigrali smo čvrsto u odbrani i uz malo sreće smo dobili utakmicu. Imali smo dve izgubljene utakmice. Više mečeva smo izgubili za jedan poen, to se nekada i vraća. Zadovoljan sam pobedom, što smo zadržali koncentraciju i mirnoću. U ovakvim situacijama se gubi nada, to se danas nije desilo.

Ono što je posebno drago Filipovskom jeste karakter tima koji je još jednom prikazan u sjajnom svetlu

– Ekipa je stala zajedno. Borili smo se i verovali. Tomas koji je pogodio šut 0,6 sekundi pre kraja. Čestitam igračima na pobedi, a Megi na odličnoj igri – zaključak je Filipovskog.

Video: Davor Štefanek završio karijeru

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top