You are here
Home > Košarka > Ni tripl-dabl Mancarisa nije zaustavio Ljubljančane ka Top 16 Evrokupa

Ni tripl-dabl Mancarisa nije zaustavio Ljubljančane ka Top 16 Evrokupa

Ni tripl-dabl Mancarisa nije zaustavio Ljubljančane ka Top 16 Evrokupa

Uradio je gotovo sve Vangelis Mancaris, upisao prvi tripl-dabl (12 poena, 10 skokova, 11 asistencija) u Evrokupu posle pet godina, držao Promiteas do poslednjih sekudni u igru za pobedu. Ali, nije uspeo da zaustavi Cedevitu Olimpiju na putu do plasmana u Top 16 – 77:73.

Padali su Ljubljančani u prvom poluvremenu do -15. U drugom su počeli da se dižu, napravili preokret, da bi na kraju uspeli da osigiraju trijumf kojim su se priključili Budućnosti i Partizanu iz regiona u narednoj fazi takmičenja. U poslednjem kolu, protiv istog rivala, ali u Patri, ekipa Jurice Golemca će imati priliku da overi drugu poziciju, a ako uz njen trijumf Trento savlada Gran Kanariju, slovenačka ekipa će u Top 16 ući kao prvoplasirana iz grupe D.

Domaćina je do trijumfa predvodio Kendrik Peri sa 24 poena, Jaka Blažić je dodao 18, od čega ključna dva, s linije slobodnih bacanja, u završnici meča, a 11 poena bilo je delo Majkla Hopkinsa.

Pomenutom Mancarisu u pokušaju da održi Promiteas u igri za trijumf značajno su pomagali Jan Miler sa 16, Deni Agbelezi sa 17 i Dijante Garet sa 11 poena.

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top