You are here
Home > Atletika > SMRT HRVATICE RASPLAKALA JE CEO BALKAN Osvojila je zlato i osetila glavobolju, otkrivena joj je RETKA bolest

SMRT HRVATICE RASPLAKALA JE CEO BALKAN Osvojila je zlato i osetila glavobolju, otkrivena joj je RETKA bolest


Nakon kratke borbe sa teškom bolešću, preminula je atletičarka koja je sahranjena u četvrtak, a mediji u komšiluku sada pišu o bolnoj ispovesti njenog verenika Nikole.

Venčanje je bilo planirano za 25. jula ove godine ali je odloženo zbog korona virusa, a novi datum nikada neće biti određen.

Foto: Facebook / screenshot

Valentina Valjak

Valentina je na Plitvičkom polumaratonu 15. novembra bila najbrža i osvojila zlatnu medalju, bila je bronzana na državnom prvenstvu Hrvatske i onda se desio šok.

– Bili smo opijeni radošću jer je pobedila na tom 35. Plitvičkom polumaratonu, na kojem je volela nastupati. To joj nije prva, ali nažalost je zadnja pobeda i zadnji nastup na atletskoj stazi koju smo oboje toliko voleli i koja nas je spojila. Nažalost, nakon te pobede ona je otišla. Onako tiho i skromno kako je živela, kazao je za „24 sata“ verenik Nikola Nikolić.

Nikola i Valentina su se upoznali upravo na trčanju.

– Nas dvoje smo se zapravo godinama susretali trčeći u parku Maksimiru, a „zaiskrilo“ je početkom 2017. kada smo i zvanično započeli zajedničko putovanje. U slobodno vreme, kada su to treninzi i posao dozvoljavali, voleli smo da odlazimo u planine i uživamo u svežem vazduhu. Tako smo se već nakon nešto više od godinu dana veze na Alpama na 3000 metar i verili. Nekoliko meseci kasnije preselili smo se u zajednički stan u blizini Maksimirske šume gde smo zajedno trenirali i odmarali. Valentina je u međuvremenu uz redovni posao na fakultetu svoj doktorat privodila kraju. Po povratku sa Plitvica žalila se na glavobolju. Odvezao sam je u bolnicu i odmah su je idućeg dana, 16. novembra, operisali. Imala je izliv krvi u mozak jer se tek tad saznalo da boluje od retke bolesti, AVM ili arterijsko-venska malformacija, od koje boluje oko jedan posto ljudi.

Valentina Valjak kada je bila treća u Hrvatskoj

Foto: Facebook/AK Zagreb / screenshot

Valentina Valjak kada je bila treća u Hrvatskoj

Samo deset dana kasnije Valentina Valjak je preminula, a doktori su rekli kako se radilo o asimptomatičnoj bolesti koja ne daje signale.

Uglavnom je kobna za ljude između 20. i 40. godina i ništa ne utiče na njen razvoj, a za nju se može saznati jedino preko CT mozga.

Porodica je izjavila i kako je atletičarka sahranjena u venčanici jer ju je porodica jednom videlja u njoj i izgledala im je predivno.

Video: Bizarne povrede domaćih sportista

Source link

Slicni artikli

Top