You are here
Home > Tenis > Novak nije izdržao, snaga uma na Timovoj strani za finale Londona

Novak nije izdržao, snaga uma na Timovoj strani za finale Londona


Sjajan tempo nametnuli su teniseri od samog početka meča. Poraz nije bio opcija. Rovovska borba pretvorila se u igru nerava. Svaki poen je morao da se pošteno zaradi. Samo milimetar popuštanja značio je gubitak i prednost za protivnika. Nedostajala je samo publika da svojim prisustvom uveliča ovaj spektakularni meč. Sve je bilo na ispitu, fizička i mentalna snaga, taktika, na kraju Đoković nije izdržao, spasao je četiri meč-lopte u taj-brejku drugog seta. U taj-brejku odlučujućeg seta odlično je krenuo, ali je protivnik imao odgovor i rešio je meč u svoju korist.

Ravnopravna borba od starta duela, oba tenisera su čekala grešku protivnika. Strpljivo su gradili poene. Viđeno je nekoliko sjajnih poteza. Jedinu brejk šansu u setu imao je Tim u 11. gemu, kada je uspeo da oduzme servis našem teniseru i stekne brejk prednosti.

U narednom gemu Austrijanac je bio siguran na svoj servis i rešio je prvi set u svoju korist – 7:5.

Slična slika i u drugom setu. Ponovo su oba tenisera sjajno servirala. I opet je Tim osvojio brejk priliku, ovoga puta u petom gemu. Novak je uspeo da se izvuče i osvoji gem.

U osmom gemu i Novak je prvi put osvojio brejk loptu na meču. Tim je uz malo sreće odbio napad, i osvojio gem, 4:4. Nastavljeno je nadmudrivanje. Đoković je imao dve vezane brejk i set lopte u 12. gemu, međutim, Tim je uspeo da se izvuče pa je set rešen u taj-brejku.

Pravi triler u taj-brejku. Oba tenisera su propustila po nekoliko šansi, Tim meč-lopti, a Novak set-lopti. Na kraju više mentalne snage je imao naš as i osvojio je ovaj period sa 12:10.

Odlučujući set doneo je još žešći tempo. Oba tenisera su sjano servirala, ali i pored toga, morali su da se pomuče za svaki poen. Nije viđena nijedna brejk prilika pa je meč rešen u taj-brejku.

Sjano je krenuo Novak uz dva mini-brejka poveo je sa 4:0. Međutim, tada je Tim krenuo žestoko i vezao šest poena. Drugu meč-loptu na svoj servis je iskoristio za 7:5 u taj-brejku.

Ovako je protekao meč.Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top