You are here
Home > Atletika > IVANA ŠPANOVIĆ SE NEOČEKIVANO OBRATILA UŽIVO Slavna atletičarka sa dečkom ODABRALA da danas govori o petom vodećem uzroku UMIRANJA

IVANA ŠPANOVIĆ SE NEOČEKIVANO OBRATILA UŽIVO Slavna atletičarka sa dečkom ODABRALA da danas govori o petom vodećem uzroku UMIRANJA


Čuvena srpska atletičarka Ivana Španović se obratila putem Instagram uživo prenosa sa dečkom Markom Vuletom i govorila o jednom od većih zdravstvenih problema današnjice – dijabetesu.

Povod je to što se 14. novembra tradicionalno obeležava Svetski Dan borbe protiv dijabetesa.

Kako je Republički fond za zdravstveno osiguranje objavio, oko 710.000 odraslih stanovnika Srbije boluje od dijabetesa, bolesti koja je peti vodeći uzrok umiranja.

Foto: Instagram / screenshot

Detalj iz uživo prenosa na Instagramu

– Od dijabetesa treba izvući najbolje, koliko god to suludo zvučalo. Dok sam se bavio sportom, gurao sam najjače što sam mogao kako bih pokazao da me dijabetes ne može zaustaviti. Granica je samo u našim glavama, naravno, ako dobro upoznamo dijabetes, rekao je na startu razgovora sagovornik Španovićeve i njenog izabranika, Aleksandar Opačić – predsednik Dijabetološkog saveza Srbije.

Marka je zanimalo koliki je procenat obolelih od dijabetesa tipa 2 kod omladine, a Opačić mu je odgovorio:

– Ne postoje precizni podaci. Pre 20 godina je bilo nezamislivo da se dijabetes tipa 2 pojavi kod dece. Ja sam dijabetes dobio pre 23 godine, kada se nije znalo ništa o tipovima dijabetesa. Taj trend je stigao iz Amerike, mahom zbog nezdrave ishrane.

Video: Trbušnjaci Ivane Španović

Source link

Slicni artikli

Top