You are here
Home > Atletika > „Draga Olivera, BUGARSKA VAS VOLI!“ Zbog skandaloznog napada u Sofiji ambasador LIČNO se „duboko izvinio“ našoj atletičarki!

„Draga Olivera, BUGARSKA VAS VOLI!“ Zbog skandaloznog napada u Sofiji ambasador LIČNO se „duboko izvinio“ našoj atletičarki!


Bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov preneo je srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić pozdrave i duboko izvinjenje u ime bugarskog naroda, potpredsednice Vlade Bugarske i ministarke spoljnih poslova, ministra sporta i omladine i rukovodstva grada Sofije zbog skandaloznog incidenta koji se nedavno dogodio na maratonu u Sofiji.

Bugarsku delegaciju ambasadora Radka Vlajkova, savetnika u ambasadi Bugarske Jordana Jordanova i predstavnika MUP-a Republike Bugarske u Srbiji zajedno sa Oliverom Jevtić i njenim trenerom Slavkom Kuzmanovićem primila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Vlajkov se lično obratio srpskoj atletičarki.

– Draga Olivera, Bugarska vas voli. Bugarska je teško preživela ovaj incident koji se vama desio. Aktivnosti koje je pokazala bugarska policija i tužilaštvo predstavljaju odnos koji imamo prema vama – rekao je Vlajkov, kako prenosi Mondo, i nastavio:

– Prenosim vam posebne pozdrave u ime potpredsednice Vlade Republike Bugarske i ministarke spoljnih poslova, koja takođe voli i praktikuje trčanje, negoduje iz dna svoje duše zbog ovog što se desilo i dala vam veliku podršku. Slična je bila reakcija ministra za omladinu i sport, koji je ubeđen da ćete vi razumeti veliku ljubav koju imaju bugarski sportisti prema vama. Prenosim vam pozdrave i organizatora maratona opštine Sofije, koji vam isto tako daju podršku i koji su pomogli policiji da se razjasni slučaj. Ja sam ponosan što stojim pored najvećeg sportiste Srbije i Užica.

Vlajkov je rekao da je četiri puta gledao snimak i da prosto nije mogao da veruje.

– Počinalac je odmah tražen i pronađen, i tužilaštvo je uzelo učešće. Počela je istraga i posle toga će okrivljen za hulganstvo i počinjenu laku telesnu povredu – dodao je ambasador, a na pitanje da li je Olivera bila cilj napadača, rekao da ne može da kaže i da će to pokazati istraga.

Sam čin je nazvao čistim bezobrazlukom.

Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija

Olivera Jevtić

Olivera Jevtić i njen trener Slavko Kuzmanović se slažu da treba staviti tačku na ovaj slučaj i zahvalili se pozdravima.

– Zahvaljujem se svima koji su mi dali podršku. Zaista mi je puno srce. Zahvaljujući ovom nesrećnom slučaju u Bugarskoj, dobila sam prave prijatelje i videla koliko imam prijatelja – rekla je Olivera i dodala da se sada dobro oseća i da se sprema ta svoje šeste Olimpijske igre i da će pripreme imati u Bugarskoj.

Gradonačelnica Užica rekla je da oni osuđuju svaku vrstu nasilja, ali se zahvalila na podršci koju je Olivera dobila od bugarskog naroda i ambasadora.

– Olivera ima našu podršku i ona nas stalno obraduje svojim medaljama. Mi ćemo uvek biti uz naše sportiste – poručila je ona.

VIDEO: Mitrović i Milinković-Savić posle Turske: Zaslužili smo pobedu

Source link

Slicni artikli

Top