You are here
Home > Atletika > ATLETSKI SPEKTAKL USRED BEOGRADA Olimpijski šampion bacio kuglu 22.59m i POBEDIO, Srbin zauzeo četvrto mesto

ATLETSKI SPEKTAKL USRED BEOGRADA Olimpijski šampion bacio kuglu 22.59m i POBEDIO, Srbin zauzeo četvrto mesto


U četvrtak je Beograd bio centar sveta kada je bacanje kugle u pitanju, u našoj zemlji desio se okršaj dva velika šampiona Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Pobedu je odneo olimpijski prvak Krauzer koji je dominantnim bacanjima na beogradskom Trgu republike ostavio najbolji utisak.

Nekoliko Krauzerovih hitaca prebacilo je 22 metra, a prvo bacanje bilo mu je najbolje kada je imao distancu od 22.59m. Drugo mesto osvojio je Džo Kovač sa 20.61m, dok je treća pozicija pripala Kemalu Mešiću iz Bosne i Hercegovine – on je bacio 19.34m.

Rajan Krauzer je tako i ispunio naziv mitinga koji se zvao „Dobaci do 22“ i služio je promociji Svetskog prvenstva u atletici u dvorani koje će biti održano u Beogradu 2022.

Nije bilo ravnog Krauzeru koji je u četvrtoj seriji imao hitac od 22.57m, svega dva centimetara slabiji nego najbolji rezultat, dok je 22.37m bacio poslednji što je takođe bolje od svih drugih. Što se tiče kompletnog rasporeda, iza Mešića iz BIH, najbolji srpski bacač na mitingu bio je Veljko Nedeljković sa 17.86m, zatim Bogdan Zdravković koji je imao 17.72m, pa Dino Tumbul sa 15.83m i Elen Zornić sa 15.52m.

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović bio je oduševljen nakon uspešno završenog mitinga „Dobaci do 22“.

– Imali smo dva najbolja bacača na svetu, veliki spektakl i prava atletska predstava za oči. Ovo je prvi u nizu mitinga kao promocija Svetskog atletskog prvenstva u Beogradu 2022. godine i planiramo da nastavimo sa ovakvim gradskim mitinzima – rekao je Jevrosimović.

Video: Ima 84 godine trenira atletiku

Source link

Slicni artikli

Top