You are here
Home > Atletika > LETEĆE KUGLE PO TRGU REPUBLIKE Atletski spektakl u Beogradu sa SVETSKIM zvezdama

LETEĆE KUGLE PO TRGU REPUBLIKE Atletski spektakl u Beogradu sa SVETSKIM zvezdama


Atletski savez Srbije će u četvrtak od 18 časova na Trgu republike imati nesvakidašnju promociju Svetskog atletskog prvenstva koje će biti održano u našoj zemlji 2022.

Događaj pod nazivom „Dobaci do 22“ okupiće velika domaća i strana atletska imena, takmičenje u bacanju kugle počinje u 20 časova i biće to jedan pravi spektakl.

U Srbiju su doputovali svetski prvak iz 2019. Džo Kovač i osvajač zlata na poslednjim Olimpijskim igrama u Riju Rajan Krauzer koji će uz srpske bacače činiti sam krem ove discipline na mitingu u Beogradu.

– Veoma sam srećan što se takmičim u Beogradu. Prvi put sam ovde, grad je stvarno prelep, probali smo lokalnu hranu i bilo je zanimljivo. Obišli smo Trg republike i srećan sam što ćemo ljudima da predstavimo našu disciplinu. Drago mi je što će se ovde održati Svetsko prvenstvo 2022. godine, rekao je Krauzer

Mada je bio na protomotivnom događaju, najpoznatiji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac neće biti među učesnicima.

– Godinu sam veoma dobro počeo. Na prva dva takmičenja bacio sam kuglu duže od 20 metara, zatim je došla korona, pa sam odlučio da, ipak, ne nastupam ove sezone. Neću se takmičiti u Beogradu, ali ću doći da podržim ove momke, kazao je Kolašinac.

Zbog situacije sa korona virusom, za sve ljubitelje „kraljice sportova“ je Atletski savez Srbije omogućio uživo prenos ovog takmičenja putem zvanične Fejsbuk stranice događaja.

Video: Ima 84 godine trenira atletiku

Source link

Slicni artikli

Top