You are here
Home > Atletika > SRPSKI TRKAČ OBELEŽAVA DECENIJU KARIJERE Miškeljin je osvojio brojne medalje, a FORMULU uspeha opisao u knjizi

SRPSKI TRKAČ OBELEŽAVA DECENIJU KARIJERE Miškeljin je osvojio brojne medalje, a FORMULU uspeha opisao u knjizi


Srpski maratonac Ivan Miškeljin obeležava deceniju sportske karijere.

Miškeljin je trostruki prvak Srbije u maratonu, dvostruki prvak naše zemlje u ultramaratonu, bivši rekorder Srbije na 50 km, a osvojio je i 27. mesto na svetu na svetskom prvenstvu u ultramaratonu u Dohi na 50 km, 2016. godine.

Povodom jubileja koji obeležava, on ističe da su ga svakodnevni treninzi promenili i doneli rezultate.

Foto: Milivoj Miškeljin / Ustupljene fotografije

Filip Miškeljin

– Deset godina trčanja je iza mene. Svakodnevni treninzi doneli su rezultat. Promenili me i spolja i iznutra. Počeo sam da ozbiljno treniram dosta kasno, u 33. godini. Niko iz mog okruženja nije trčanje shvatao ozbiljno. Nije bilo lako. Govorili su, zaludan čovek, bolje da je kući nego što trči po snegu ili kiši, gubi uzalud vreme. Vreme gubio jesam , ali sam dobio sebe, kaže Miškeljin.

Ivan je prvak Srbije u maratonu bio 2012, 2014 i 2015. godine, a u ultramaratonu na 50km 2016, kada je i postao rekoreder. U kolekciji medalja ima i onu namenjenu viceprvak države u maratonu iz 2017, te zlatnu namenjenu pobedniku u ultramaratonu na šest sati (2018. godine), a ove godine je bio viceprvak u ovoj disciplini.

– Kada se nečim bavite a svaka godina vam donese nesto novo, onda znate da ste na dobro putu, i da ne treba da ga napustate. Jednostavno neam skretanja sa tog puta, idete samo pravo. Sada nakon 10. godina vidim da suština trčanja nije u medaljama, već u promeni sebe i svoje ličnosti. Pobediti onog lošeg u sebi. Pobediti lenjost, gordost, očaj, i zavist. Dragi moji trkači glavnu borbu ne vodite sa drugim trkačem već sa ova četiri jahača trkačke apokalipse. Onaj koji kroz trčanje pobedi ova četiri poroka ili slabosti u sebi, ali trajno ih sahrani, e to je pravi pobednik. Često se pitam da li će trčanje biti neka epizoda u mom životu koja će izbledeti i na meni neće ostati ništa od dobrog uticaja te discipline, ili će trajati celog mog života. Voleo bih da traje, a vi? Sva moja trkačka iskustva sam pretočio u knjigu pod nazivom „Trka u mojoj glavi“, dodao je Ivan.

Source link

Slicni artikli

Top