You are here
Home > Odbojka > PLAKALE I VIKALE „SRBIJA! SRBIJA!“ Naše juniorke su ušle u finale Evropskog prvenstva i to na NESTVARAN NAČIN /VIDEO/

PLAKALE I VIKALE „SRBIJA! SRBIJA!“ Naše juniorke su ušle u finale Evropskog prvenstva i to na NESTVARAN NAČIN /VIDEO/


Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće šesti put u istoriji u finalu prvenstva Evrope.

U Zenici, u polufinalu 27. izdanja kontintalnog šampionata, Srbija je savladala Francusku sa 3:1, po setovima 23:25, 25:15, 25:20 i 25:14, posle 89 minuta igre, pa će ove nedelje u osam uveče po srednjeevropskom vremenu igrati za titulu protiv Turske, uz direktan prenos na TV Sport Klub 2.

A kako je samo emotivan bio kraj pomenutog polufinalnog meča…

Lopta je čas bila u posedu jednih, čas drugih, odbrane su briljirale, u napadu umela i da „zadrhti ruka“, da bi, kada je 25. poen u četvrtom setu pripao Srbiji, naše odbojkaške nade poletele jedne drugima u zagrljaj.

Bilo je tu i neskrivenih suza, bilo i povika „Srbija, Srbija!“ sa uplakanih lica, ali vremena za veliko slavlje ipak nije bilo mnogo.

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Od subotnjeg polufinala do nedeljnog finala ostalo je manje od 24 sata, pa je na na ekipi selektora Milana Gršića da i protiv Turkinja, koje su Belorusiju savladale sa 3:1 (21:25, 25:17, 25:22 i 26:24) pruže svoj maksimum, kao i protiv Francuske.

A šta god da urade, i Vanja Savić, koja je bila najbolji poenter u polufinalnoj pobedi, i njene saigračice – Andrea Tišma, libero Bojana Gočanon, te Valerija Savićević, Aleksandra Uzelac, Tara Taubner, Tijana Vrcelj, Jovana Cvetković, Hena Kurtagić, Isidora Kočarević, Minja Osmajić i Branka Tica – napravile su zlata vredne korake i pokazale kolikim odbojkaškim talentom Srbija raspolaže, a i šta se dobija kada se godinama, sistematski, jedan sport uzdiže do svetskih visina.

Video: Ronaldinjo igra odbojku u zatvoru

Source link

Slicni artikli

Top