You are here
Home > Atletika > Moj olimpijski san stavljen na čekanje

Moj olimpijski san stavljen na čekanje


Olimpijske ugre u Tokiju pomerene su za godinu dana zbog pandemije koronavirusa, a Ivana Španović na Instagramu je napisala da „njen san stavljen na čekanje“.

„Pripremala sam se za svoje četvrte Olimpijske igre, ali zbog globalne pandemije, moj olimpijski san je stavljen na čekanje. Dobro u ovoj situaciji je to što se taj san samo odgodio, a ne otkazao i što je duh olimpizma potvrđen stavljanjem zdravlja svih i jednakosti na prvo mesto. To nije bila laka odluka, ali svakako ispravna“, napisala je Španovićeva na Instagramu.

Osvajačica bronzane medalje u skoku udalj pre četiri godine na OI u Riju, koja nije krila da joj je zlato u Tokiju veliki cilj, istakla je da je kao sportista i ljudsko biće navikla na različite izazove i prepreke u karijeri i životu, tako da ovo treba shvatiti kao samo još jedan i da svi moramo pronaći način da vidimo nešto pozitivno u ovim teškim vremenima.

„Kao i mnogi, prisiljena sam da ostanem kod kuće u samoizolaciji. Ovo je prava prilika da budem jedan od junaka, da ostanem kod kuće i ne izlažim ni svoje, niti bilo čije zdravlje riziku. Pokušavam da iskoristim vreme kod kuće da naučim nešto novo, da radim stvari za koje nisam imala vremena, da budem aktivnija na društvenim mrežama i pokušam da motivišem i ohrabrim i sebe i druge, jer smo zajedno u ovome“.

Kako je navela, odlaganje Olimpijskih igara do sledeće godine i nemogućnost normalnog treniranja stvorilo je priliku da se pobrine za svoje mentalno zdravlje, a da ne izgubi motivaciju i velike snove.

„Svima želim dobro zdravlje, molim vas ostanite kod kuće koliko god je potrebno kako bismo nastavili da živimo svoje snove nakon završetka karantina“, poručila je Španović.Source link

Slicni artikli

Top